DE VACA

vaca


Formatges Mas d’Eroles  (Alt Urgell)


Gebrat

GREBAT D’OBAGA  Elaborat amb llet crua de vaca de coagulació tipus àcida amb quall d’origen animal de pasta no premsada i madurat mínim durant 60 dies. La pasta es blanca, compacte, sense forats ni ulls, i de textura humida que es fon a la boca. De gust làctic, poc àcid i cremós al paladar i intens.

Medalla de bronze,  formatges de llet de vaca al World Cheesse Awards, any 2010. GebratPremi


ermesenda

ERMESENDA  Elaborat amb llet crua de vaca, coagulació anzimàtica, qual de tipus animal i maduració mínim 90 dies. De pasta elàstica pell rentada, amb notes intenses de mantega, fruits secs, torrats i d’herbes, és la “raclette” catalana.

Medalla de bronze, formatges de llet de vaca al Concurs de Formatges Artesans de la Seu d’Urgell, any 2005.

Medalla d’or,  formatges de pasta dura de llet de vaca amb més de 60 dies de curació al Lactium Vic, any 2013.


Escaldat

ESCALDAT  Elaborat amb llet crua de vaca i quall d’origen animal. És un formatge de pasta cuita de color marfil, sense ulls i de pell fina. De textura elàstica i tova, amb certa humitat i tacte cremós. El gust simple amb retrogust àcid i saladet.


castellot

CASTELLOT  Elaborat amb llet crua de vaca, coagulació enzimàtica, quall de tipus animal i maduració mínim 90 dies. De pasta trencada, és esmicoladís, àcid, saladet, amb notes lleugeres de picant “frizante”.

Medalla de plata, formatges de llet de vaca al Lactium de Vic, any 2009.


vellut

VELLUT D’EROLES  El formatge Vellut d’Eroles ha guanyat la medalla de Bronze en la categoria de formatges de llet de vaca, quallada enzimàtica, en el concurs de formatges artesans, celebrat en la 18a edició de la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus – Fira Sant Ermengol 2012.

Medalla de bronze a la fira de formatges artesans del Pirineu a La Seu d’Urgell 2012


Formatgeria Roura Soler (Ripollès)

NegreFORMATGE NEGRE Formatge elaborat amb llet pasteuritzada de vaca a partir d’una coagulació enzimàtica, pasta premsada i una maduració mínima de 30 dies.  Crosta de florit natural que pot variar segons l’època de l’any, de color grisós, encerat per sobre. El seu gust es suau i agradable molt apreciat a la cuina per la seva capacitat de fondre.


Semi FORMATGE DE VACA SEMI Formatge elaborat amb llet pasteuritzada de vaca, a partir d’una coagulació enzimàtica, pasta premsada i una maduració mínima de 30 dies. El seu gust es suau i agradable, ideal per menjar tan sol com acompanyat i molt apreciat a la cuina per la seva capacitat de fondre. Crosta de florit natural, que pot variar segons l’època de l’any, de color grisós, encerat per sobre.


La Balda – Formatges Artesans de la Vall de la Llémena  (Gironès)

FermioFERMIÓ Formatge de coagulació àcida (quallada làctica) de llet crua de vaca, de pasta tova i pell florida blanca. És semblant al Saint Marcellin francès que s’elabora en els departaments de l’Isere i la Drôme, i té un pes comprés entre els 100 i 120 grams. Maduració entre 2 i 4 setmanes. En boca es percep cert dolçor làctic i un subtil amarg. Si es menja amb pell, aquesta aporta una textura seca que contrasta amb la sensació cremosa, i un lleuger sabor amarg.

Presentació: Caixes de 12 unitats o en embolcall individual.


cunya-enquesta

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s